Easy vegan: havermoutkoekjes met chocolade (semi-healthy!)
Porties Prep Tijd
16koekjes 10minuten
Passieve Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
16koekjes 10minuten
Passieve Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Mix de pindakaas, vloeibare zoetstof en vanille met elkaar in een ruime kom.
  3. Voeg nu havermoutvlokken, havermeel, chocoladestukjes, zout en baking soda toe aan het mengel. Zorg ervoor dat alles goed mixt en dat het een dik deeg wordt.
  4. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier (of een silicone bakmat) en leg hier de balletjes deeg op. Druk de balletjes een beetje aan, zodat ze wat platter zijn.
  5. Zet de koekjes voor 15 minuten in de oven op 180 °C.
  6. Laat de koekjes nog even afkoelen voordat je begint met eten. Anders zijn ze erg breekbaar. Daarnaast kan het chocola ook nog erg heet zijn (safety first!).
Notities

Wil je het nog gezonder maken? Maak de koekjes dan met rozijnen i.p.v. chocolade.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…