Easy Vegan: Chocolade croissantjes met kokos
Porties Prep Tijd
6-8croissantjes 5minuten
Passieve Tijd
10-15minuten
Porties Prep Tijd
6-8croissantjes 5minuten
Passieve Tijd
10-15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de plakjes croissantdeeg op een snijplank (ik deed het per twee driehoeken).
  2. Smeer een dikke laag chocolade hazelnootpasta op het croissantdeeg, zodat het plakje helemaal bedekt is. Strooi een een lading kokosrasp overheen om een beetje een bounty effect te krijgen. Eventueel kan je er nog wat suiker overheen strooien voor een (nog) zoetere smaak.
  3. Rol het croissantdeeg voorzichtig op. Dit kan schuin (zoals een croissant) of in rechte rolletjes. Ik snij de plakjes in kleinere driehoekjes, waardoor ik kleine croissantjes krijg.
  4. Leg de croissantjes op een bakplaat met bakpapier (of een siliconen bakmat). Om ervoor te zorgen dat ze aan de bovenkant mooi bruin worden, bestrijk je de bovenkant nog met wat plantaardige melk.
  5. Zet de bakplaat voor zo’n 10 à 15 minuten op 200 °C in de oven.
Notities

Pas op: De broodjes kunnen erg heet zijn wanneer ze net uit de oven komen!

Tip: Je kan dit recept natuurlijk ook voor het hele blik gebruiken. Dan heb je gewoon net wat meer chocoladepasta en kokos nodig.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…